O verejný poriadok sa počas volieb v Prešovskom kraji bude starať 763 policajtov

22.11.2005 Prešov

Prešov 22. novembra (TASR) - O nerušený priebeh a ochranu verejného poriadku počas nadchádzajúcich volieb do vyšších územných celkov sa na území Prešovského ...
Prešov 22. novembra (TASR) - O nerušený priebeh a ochranu verejného poriadku počas nadchádzajúcich volieb do vyšších územných celkov sa na území Prešovského kraja bude starať 763 policajtov.

Štáb pri Krajskom riaditeľstve Policajného zboru (KR PZ) bude monitorovať a vyhodnocovať bezpečnostnú situáciu nielen počas celého dňa volieb, ale až do sčítania výsledkov. \"Policajti vykonajú pyrotechnické previerky v objektoch obvodných volebných komisií aj volebnej komisie samosprávneho kraja, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa KR PZ v Prešove Magdaléna Fečová. Dodala, že policajné sily a prostriedky v kraji prerozdelia tak, aby ochrana všetkých miestností bola dostatočne zabezpečená. Vo všetkých obciach a mestách bude počas volieb zvýšený výkon pevných aj pohyblivých policajných hliadok. O poriadok sa budú starať aj policajti z útvarov hraničnej a cudzineckej polície v kraji.
\"Osobám nachádzajúcim sa v celách policajného zaistenia bude umožnené hlasovanie do prenosnej volebnej schránky priamo v objektoch, kde sú tieto cely, \" doplnila Fečová.
 

Vyberte región

mark